Hvad gør du, hvis du fik afslag på lån?

Hvad gør du, hvis du fik afslag på lån?

Hvad gør du, hvis du fik afslag på lån?

Fik du afslag på lån?

Det sker for næsten alle, man ansøger et lånefirma for et lån og får et afslag på at låne penge.

Det er træls, især da man jo stod og havde brug for nogen penge lige nu.

Det er heldigvis ikke verdens ende, at få afslag på et lån i dag. I dette indlæg vil vores eksperter i pengelån og finansieringer gennemgå:

  • Hvad det betyder at få et afslag på lån.
  • Hvad du kan gøre for at blive godkendt til et lån.
  • Andre steder at låne penge på nettet

Hvad betyder det at få afslag på et lån?

Det lyder voldsomt “at få et afslag

Det kan også godt virke sådan, især hvis man selv er den der får afslag på at låne penge.

Men hvad betyder det egentlig helt præcis? Er det så slemt som det lyder?

At få et afslag på lån betyder i korte træk, at låneudbyderen har vurderet din kreditværdighed til at være under det niveau der kræves i det specifikke firma.

Kreditvurderingen udgør flere forskellige ting der kan spille ind når du bliver vurderet:

  • Om du er registreret i RKI – Dette betyder næsten alt for din godkendelse til at låne penge.
  • Om du er registreret i Experian eller Debitorregistret – Samme betydning som RKI.
  • Dine indtægtforhold – din løn, pension, kontanthjælp og lignende.
  • Andre lån du har i forvejen.
  • Dine boligforhold, hus, lejlighed, ejer eller lejebolig.
  • Dine faste udgifter, til alt fra bil, børn, forsikringer og husleje/udgifter
  • Din kredithistorie – har du tidligere lånt penge og haft svært ved at overholde betingelserne for lånet?

Kreditvurderingerne er forskellige fra sted til sted, dog med den fællesnævner at du ikke må være registreret som dårlig betaler i f.eks RKI eller Experian.

Er du i RKI kan det anbefales at læse vores guide til at komme ud af RKI

De enkelte firmaer der låner penge ud, har derudover nogen forskellige ting de lægger vægt på, når de vurderer om du kan blive godkendt til at låne penge hos dem.

Et afslag på lån et sted, betyder altså ikke at det er umuligt for dig at få et lån i dag. Du skal blot prøve at ansøge andre steder.

De forskellige måder du bliver kreditvurderet på, betyder altså at du kan blive godkendt ved en af de mange andre udbydere af nemme lån på nettet.

Der er gode chancer for at blive godkendt et sted, selvom du har fået et afslag hos et firma. Det er et alsidigt lånemarked du finder på nettet i dag og der er rig mulighed for at blive godkendt.

Mist ikke modet, hvis du får et afslag første gang, eller anden gang for den sags skyld. Det er gratis og uforpligtende at ansøge lån på nettet i Danmark, så bare hold på og prøv et andet sted.

Vores erfarne låneanmelder Camilla anbefaler altid, at man  som minimum ansøger 3 lån. Det er for at sikre godkendelse og samtidig få det absolut billigste tilbud på lån.

“Jeg anbefaler gerne at ansøge 5 forskellige lån”

Hvad kan jeg selv gøre for at blive godkendt til et lån?

Har du fået afslag på lån, er der en række ting du selv kan gøre for at forbedre dine muligheder for at låne penge nu.

Det første punkt du skal gribe fat i, er om du står i Rki, Debitorregister eller Experian. Er du registreret som dårlig betaler, skal du få styr på det som det første. Ellers vil det stå i vejen for din mulighed for at blive godkendt.

Start med at kigge på din økonomi – sådan et generelt overblik over indtægter og udgifter:

Kan du måske sammenlægge dine eksisterende lån? så ville du højst sandsynligt kunne spare nogen penge og det ville hjælpe på din totaløkonomi.

Kan du ansøge sammen med din kæreste, kone eller en god ven? Ved at have en medansøger på din låneansøgning bliver dine chancer for godkendelse meget større end hvis du står alene. Med en medansøger vurderes kreditvurderingen ud fra begge jeres økonomier. Det øger chancen for at blive godkendt de fleste steder.

Har du nogen dyre poster på budgettet du kan formindske eller måske helt fjerne?

Mange af os har flere ting der koster penge hver måned, som vi reelt set ikke har brug for. Det er bare om at få dem fjernet, så vi kan få styr over økonomien. Hvis vi får strømlinet vores udgifter, fremstår vi også meget mere egnede til at låne penge.

Lånefirmaer ser på vores totale økonomi og jo mere styr du har på sagerne, jo nemmere er det at få lov at låne penge hos dem. Du kan evt. få hjælp af en lånerådgiver, revisor eller en anden med forstand på pengesager. Det kan vise sig at være en rigtig god investering i din fremtid.

Find andre steder at låne penge

Hvis du får afslag på at låne og du ikke har mulighed for at ændre din økonomiske situation lige nu, er dit bedste bud at finde et andet sted at låne pengene.

Der er mange steder der udbyder nemme lån i Danmark og du kan næsten med garanti finde et lån der passer til dig og din økonomiske situation.

Følg ekspertens råd og ansøg en håndfuld lån ad gangen, så er du tættere på penge i hånden i dag. Det er samtidig både nemt og gratis at sammenligne og ansøge lån med vores smarte Låneberegner. Det er et simpelt værktøj der gør det let som en leg for dig at finde det bedste tilbud på nettet.