Hvad koster det at låne til renovering?

lån til renovering

Hvad koster det at låne til renovering?

lån til renovering

 

Du bør se det som en investering, når din bolig skal renoveres. Det vil ikke alene højne værdien og give dig mere glæde – det vil i de fleste tilfælde også betyde, at du kommer til at bruge færre penge på energi og varme. Se her, hvad det koster at låne til en renovering af din bolig.

Når din bolig skal renoveres, bør du se det som en investering, der øger værdien af dit hus. Hvis du ikke har pengene her og nu, kan det i langt de fleste tilfælde betale sig at låne til renoveringen – men du bør naturligvis overveje, om omkostningerne ved lånet kommer til at overstige den estimerede merværdi, den vil lægge til dit hus.

Det hele afhænger af, hvor mange penge du skal låne, samt hvor meget det i sidste ende vil øge værdien af din bolig. Herunder får du et indblik i de forskellige muligheder, du har, når du skal låne penge til at renovere din bolig.

Der er flere finansieringsmuligheder

Der findes masser af finansieringsmuligheder, der gør det muligt at låne penge til renovering af dit hjem. I nogle banker kan du tage et decideret renoveringslån, der udelukkende bruges til renovering af dit hus. Det kan eksempelvis lade sig gøre, hvis du er kunde i Nordea.

Er det relevant, har de udviklet en smart beregner, der går under navnet BoligSkøn. Med den kan du få en indikation af, hvad din bolig er værd på nuværende tidspunkt, samt hvad den vil være værd, når du har fået foretaget din renovering.

På den måde kan du lettere overtale banken til at låne dig pengene, såfremt der er tale om en renovering, der rent faktisk højner værdien af din bolig.

Hvad koster et lån i boligens friværdi?

Friværdien er den værdi, der betegner din boligs værdi, når den gæld, du har på dine realkredit- og boliglån, er trukket fra. Hvis din bolig eksempelvis er 2.000.000 kr. værd, og du har en restgæld på 1.500.000 kr., så vil friværdien være 500.000 kr. Det betyder typisk, at du kan tage et lån på 500.000 kr., som kan dække materialer og timeløn til den valgte håndværker.

Din friværdi vil typisk øges, i takt med at du betaler af på dit lån. Jo mere du har afdraget, desto højere friværdi vil du have. Der er dog ingen garanti, da boligpriserne går op og ned, hvorfor du også kan risikere, at din friværdi er under det beløb, du har tilbagebetalt inklusiv renter.

Tal med din bank

Det er en god idé at tage en snak med din bankrådgiver for at få et overblik over dine muligheder. Din bank vil ligeledes kunne hjælpe dig med at vælge den finansieringsmulighed, der er bedst i lige netop din situation.

Stoler du ikke nok på din bankrådgiver, så bør du enten tage en uvildig rådgiver med på råd eller alternativt skifte bank. Det er nemlig alfa og omega, at du får den rette vejledning og sparring, når der skal træffes så vigtig en beslutning.