Søg Su i god tid og overvej om du skal have et studielån

Søg Su i god tid og overvej om du skal have et studielån

Søg Su i god tid og overvej om du skal have et studielån

Studiestarten er lige om hjørnet

Det er efterhånden blevet tid til studiestart for de mange tusinde unge danskere der har søgt ind på landets videregående uddannelser. Det er en særlig tid og man kan næste mærke spændingen i luften rundt omkring. Studiestarten er en epokegørende begivenhed for de fleste og det er ofte her man træffer vigtige valg omkring sin fremtid og hvad livet skal dreje sig om.

At skulle starte på et nyt studie betyder mange forskellige ting og det er samtidig ret individuelt. Hvis du, som de fleste, er fyldt 18 år skal du til at modtage SU – Statens Uddannelsesstøtte. Det er en vigtig ting at få styr på, især hvis det er din eneste indtægtskilde. Det er vigtigt at være ude i god tid, så du er sikker på at det hele er klart til studiestarten.

Du kan ansøge om at få SU på siden su.dk/søg-su-nu her kan du udfylde ansøgningsskemaet til at modtage su og sikre dig at du har penge på kontoen i takt hver den første. Du har krav på SU hvis du er fyldt 18 år og lever op til kravene for SU.

Overvej om du skal have studielån eller SU-lån

Når du er godkendt til at modtage SU kan du i samme omgang ansøge om at få et SUlån. Det er et særligt lån der tilbydes studerende der har SU som indtægt. Det var førhen kendetegnet ved en særligt lav rente på 1%. Det er dog efter seneste reform blevet sat gevaldigt op, til hele 4%. Det er stadigvæk en fornuftig rente kontra priserne i banken.

Et alternativ til at søge om SU lån kan være et af de mange forskellige internetlån, der kan være meget attraktive hvis du har brug for penge lige nu og her. Har du brug for at få en ekstra udbetaling hver eneste måned, er Su-lån højst sandsynligt det rette valg for dig. Skal du derimod bruge penge lige nu og her, er et lån på nettet måske mere passende til din økonomi.

Et af de gratis lån kan være oplagt, hvis du har brug for et mindre beløb med det samme og du slipper helt for renter og gebyrer hvis du afdrager indenfor den aftalte tid.

Det er under alle omstændigheder vigtigt at tænke sig godt om inden man ansøger om et lån, uanset om det er SUlån eller kontantlån på nettet. Pengene skal jo tilbagebetales og det er vigtigt at tænke over det inden an sender en låneansøgning afsted.