Hvad er et lån uden sikkerhed?

Hvad er et lån uden sikkerhed?

Hvad er et lån uden sikkerhed?

Hvad er et lån uden sikkerhed?

Når vi skal ud og låne penge på nettet, støder vi ofte på begrebet; Lån uden sikkerhed.

Det kan lyde lidt ubetryggende til at starte med, ingen sikkerhed ved lån?

Betyder det at det er usikkert at låne penge her på nettet?

I denne artikel om at låne penge uden sikkerhed går vi i dybden med et af tidens store spørgsmål om lån.

Det er samtidig et af de spørgsmål om lån der er mest misforstået.

Lån uden sikkerhed betyder at du ikke skal stille ting i pant/kaution

Når du låner penge uden sikkerhed på nettet betyder det i korte træk:

  1. Du låner penge uden at skulle stille noget i pant
  2. Du kan få godkendt dit lån hurtigere, da der ikke skal godkendes pant og kautioner inden du får pengene
  3. Det er et mindre beløb du kan låne, i forhold til et lån MED sikkerhed.

Når du får et lån uden sikkerhed betyder det altså at du kan låne pengene uden at skulle stille ting i pant. Du skal heller ikke have en kautionist der stiller garanti for at vedkommende vil betale de lånte penge tilbage, såfremt at du ikke er i stand til at betale dem rettidigt – altså indenfor aftalt løbetid.

De mest almindelige ting man stiler i sikkerhed ved et stort lån, som f.eks et banklån er:

  • Fast ejendom, herunder Hus, Sommerhus, Ejerlejlighed,
  • Bil
  • Båd
  • Jord besiddelser
  • Virksomheds andele
  • Aktier
  • Obligationer

Lån uden sikkerhed er det nemmeste for de fleste

Mange af os ejer ikke store ting af høj og sikker værdi som et hus eller en dyr bil. langt de fleste almindelige mennesker bor til leje og bruger deres løn eller pension på at leve til hverdag. Det er de færreste der har råd til at eje store værdier.

Det er netop os, almindelige danskere der er mest interesserede i alle de lån, hvor man ikke skal stille kaution eller en anden form for sikkerhed til rådighed.

Hvis man har stor værdi i forvejen såsom fast ejendom eller aktier, har man sjældent brug for den slags forbrugslån. da vil man som regel vælge at låne i sin friværdi hos banken.

Hvor mange penge kan jeg låne uden sikkerhed?

Hvor mange penge du kan blive godkendt til uden at stille nogen form for kaution er en variabel størrelse. Der kan være store forskelle fra lånefirma til lånefirma og dermed mulighed for at låne og spare mange penge ved at sammenligne de forskellige lån med hinanden.

Beløbet du kan blive godkendt til uden at stille en form for sikkerhed afhænger af flere faktorer

Du bliver kreditvurderet hver gang du søger et lån på nettet. Det gøres for at vurdere di generelle økonomi og økonomiske formåen

Sagt med andre ord: Hvor mange penge du kan låne uden at din økonomi bliver for stram og hverdagen bliver træls for dig og din familie.

Det er med hensyn til dig og dit liv at du bliver kreditvurderet hver gang. Låneudbyderene er ikke interesseret i at du sidder for stramt i det rent økonomisk. De vil gerne have glade lånere der kan overskue deres afbetalinger.

Det er en af grundene til at de altid maner til forsigtighed og foreslår, at du kun låner præcis det beløb du har brug for.

Det er naturligvis også i udbyderenes egen interesse at du ikke låner mere end du kan afdrage, især på lån uden sikkerhed. Hvis du har taget et for stort lån og ikke kan tilbagebetale pengene, kan låneudbyderen brænde fingrene og risikere at miste de penge du har lånt af dem.

Det er de naturligvis ikke interesserede i, så det er i alles interesse at du låner det beløb du har brug for OG kan tilbage betalte inden for lånets løbetid, uanset om det er 12, 24, eller måske 72 måneder.

Jeg har lånt for mange penge og kan ikke afdrage det hele til tiden?

Er du kommet til at låne mere end du kan klare at tilbage betale?

Det er desværre noget der sker for mange danskere, trods alle de foranstaltninger udlånerene tager.

Det kan enten være at lånet har været for stort, eller måske har din indtægt ændret sig. vis du er blevet arbejdsløs, studerende eller måske er gået på barsel kan det ændre din økonomi.

Hvis du er i en situation hvor du ikke kan afdrage på lånet inden for aftalt tid, skal du kontakte firmaet du har lånt penge af med det samme.

De kan hjælpe dig med at finde en alternativ afdragsløsning. Ved at kontakte udbyderen direkte og forklare situationen du er i kan i altså sammen finde en forsvarlig og mindelig løsning.

Så slipper du for at ende i RKI i værste fald og du er sikker på at kunne låne penge igen næste gang du  har brug for et indskud af kapital på din bankkonto.

Du skal ikke være nervøs for at kontakte låneudbyderen med din problemstilling. De har prøvet det mange gange før og vil gerne hjælpe dig. Husk at du er deres kunde, og de er meget interesserede i at beholde dig som låner i deres firma. derfor står de også klar med en god og fleksibel løsning, hvis din økonomi pludselig er blevet stram og det kniber med afbetalingen på lånet hos dem.