Kom ud af RKI – bliv kreditværdig igen

Kom ud af RKI – bliv kreditværdig igen

Kom ud af RKI - bliv kreditværdig igen

Er du blandt de mange uheldige danskere der er havnet i RKI?

Hvert år havner mange danskere i Ribers Kredit Informations registerRKI

RKI er en databasen over danskere med dårlig kreditværdighed, altså det man i daglig tale ville kalde for dårlige betalere.

Firmaer der låner penge ud til almindelige mennesker, bruger RKI kartoteket i deres kreditvurdering af potentielle låneansøgere. Det betyder altså med andre ord at det er svært, omend næsten umuligt, at låne penge hvis du står anført i debitorregistret som dårlig betaler.

Hvorfor havner man i RKI?

Der kan ligge flere ting til grunds for en registrering i RKI.

Du bliver registreret i RKI af et firma der har et økonomisk udestående med dig. Hvis du har lånt penge og ikke betalt dem tilbage rettidigt kan du risikere at blive sat i RKI af lånefirmaet der lånte dig pengene. Det kan også være en tidligere udlejer af en lejlighed eller et hus der får dig registreret som dårlig betaler. Oftest er det i forbindelse med at du har lånt penge eller købt ting på afbetaling. Mobilabonnementer og bilafbetalinger er også tit årsag til en stempling som dårlig betaler

Hvad betyder det for mig at stå i RKI?

Det kan have mange trælse konsekvenser for dig at stå i  RKI:

  1. Du kan ikke låne penge når du står i RKI. Et opslag i registreret er en af de grundliggende ting der bruges i en kreditvurdering af dig i dag.
  2. Mobilabonnementer og internet kan heller ikke oprettes, da det kræver kreditværdighed – og det vurderes igen ud fra et opslag i debitorregistret
  3. Benzinkort og bil på afbetaling er også umuligt med en status som dårlig betaler i dagens Danmark
  4. Du kan ikke få ting på faktura/regning længere – Alt lige fra håndværkere til fitnesscentre vil bede dig om forhåndsbetaling for alle ydelser – det skyldes igen at du ikke har mulighed for at få kredit længere
  5. Hverdags ting som kontokort til supermarkeder og lignende steder er heller ikke længere en mulighed for dig der er i RKI.
  6. Et bankskifte kan også vise sig at være svært, ja næsten umuligt. Det skyldes at bankerne ikke er særligt interesserede i nye kunder med dårlig økonomi og betalingshistorik.
  7. Dankort eller Visa kort er heller ikke muligt – du kan måske få et debitkort eller et helt basalt hævekort hvis du er uheldig og banken er træls

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Der er flere ting du kan gøre for at komme ud af en registrering som dårlig betaler.

  1. Du kan betale dit udestående til din(e) kreditor(er) – det vil medføre en automatisk sletning fra RKI og dermed gøre dig til kreditværdig igen. Dermed kan du låne penge og være fri igen.
  2. Vente på der går 5 år – Efter 5 år i RKI bliver du automatisk slettet fra registret. Husk dog på at du kun bliver slettet for den ene gældspost. Har du flere udeståender med forskellige steder forbliver de når den første er udløbet. Så alle poster skal være 5 år gamle før de forsvinder og du kan låne penge og købe på afbetaling igen.
  3. Bed om professionel til at få styr på din økonomi igen. CURODAN er specialister i at hjælpe folk med ondt i økonomien ud af RKI. For mange mennesker kan det være en god løsning at få professionel hjælp til at klare sig ud af RKI og få friheden og livet tilbage igen. De sætter dig i forbindelse med eksperter i økonomi som nemt og enkelt kan få styr på din økonomi for dig.

Man kan ikke være ekspert i alting selv, og økonomi kan være en svær størrelse for almindelige mennesker at gennemskue og forstå. Der er mange papirer, udskrifter og oversigter der kan overvælde de fleste. Ved at få hjælp fra en professionel der ordner det hele for dig, kan du få ro på og hurtigt blive kreditværdig igen.

Din bank kan muligvis også hjælpe dig ud af din dårlige økonomi, hvis du har et godt og tæt forhold til din bankrådgiver. Det er dog de færreste i RKI der har sådan et forhold. Derfor henvender de fleste dårlige betalere sig til firmaer som Curodan der kan hjælpe dig uden dumme spørgsmål eller urimelige krav.  Det er nemt og hurtigt at komme ud af RKI på den måde og få dit liv og din økonomi tilbage på ret køl.